Keynote: Inspiratiereis ‘Onderwijs & ICT’

De perfecte opening voor iedere ‘Onderwijs & ICT’ studiedag of congres

Duur

Van 30 tot 90 minuten, afhankelijk van de wensen

Voor wie?

Docenten en management PO t/m WO die willen weten wat de mogelijkheden zijn…

Resultaat

Enthousiasme, inspiratie en concrete stappen om ICT een plek te geven in jouw onderwijs

Op zoek naar een inspirerende keynote over ‘Onderwijs & ICT’? Dan is deze ‘Inspiratiereis’ perfect! Ervaar zelf de kracht van ICT voor jouw onderwijs!

De App-store van Apple bevat alleen al meer dan 100.000 educatieve apps. Iedere dag ontdekken we weer nieuwe en nog betere ICT-toepassingen; een ontwikkeling die alleen maar sneller gaat. Maar welke kansen liggen er nou echt door de inzet van ICT?

In deze ‘Inspiratiereis’ nemen we je mee langs de beste ICT-toepassingen van dit moment. We laten je zien (en vooral zelf ervaren!) hoe ze jouw onderwijs zowel in kleine als grote mate verder kunnen verbeteren. Kortom, een fascinerende reis met 100% inspiratie-garantie!

Meer weten over het programma, prijzen en mogelijkheden? Download dan hier de factsheet:

Voor wie?

Docenten PO t/m HO en directies/bestuurders die in korte tijd zicht willen krijgen op de mogelijkheden van ICT, en willen zien welke consequenties de ontwikkelingen gaan hebben voor de toekomstige rol van docenten, leerlingen en hun onderwijsorganisatie.

Wat?

Deze inspiratiesessie bestaat uit drie onderdelen:

• Een historische terugblik; een korte interactieve geschiedenis van onderwijs en ICT,

• Concrete live voorbeelden van diverse ICT-toepassingen (o.a. flipping the classroom, gamification, differentiatie, learning analytics, digitaal toetsen)

• Een blik in de toekomst; hoe gaat ICT ons onderwijs veranderen en hoe kan een school zich daarop voorbereiden?

Resultaat?

Je leert veel waardevolle ICT-toepassingen kennen, weet hoe dit jouw onderwijs kan verbeteren en krijgt concrete handvatten en stappenplannen mee om hiermee aan de slag te gaan.

Vorm Inspiratiereis

Deze ‘Inspiratie-reis’ is in te zetten als presentatie/keynote van 30 – 90 minuten, of als ‘hands-on’ workshop van 90 – 180 minuten. Afhankelijk van de gewenste lengte zullen we het aantal getoonde voorbeelden en de ruimte voor interactie aanpassen.

Wil je deze ‘Inspiratie-reis’ inzetten als workshop, dan kan het programma er als volgt uitzien:

Doorloop van de workshop

Voorafgaand aan de workshop ontvangen alle deelnemers een korte online enquête waarin zij hun vaardigheden en wensen t.a.v. de workshop kunnen aangeven. Op basis van deze input vormen we het definitieve programma.

1. Demonstratie (45 min.): Deelnemers zien diverse concrete voorbeelden van flipping the classroom, gamification, differentiatie, learning analytics en digitaal toetsen. Aansluitend tonen we hoe ICT op fundamentele manier het primaire en secundaire proces kan ondersteunen om bijvoorbeeld gepersonaliseerd leren en werken te realiseren.

2. Aan de slag! (45 – 90 min.): Na de demonstratie kunnen deelnemers kiezen uit verschillende opdrachten, waarmee zij zelf aan de slag gaan. Deze opdrachten bevatten tips voor ICT-tools en een concreet stappenplan, zodat deelnemers snel succeservaringen kunnen opdoen. In de opdrachten werken zij aan het (her)ontwerp van een les of lesactiviteit, waarbij zij één of meerdere ICT- toepassingen inzetten.

3. Delen (30 min.): De deelnemers tonen elkaar hun producten of lessen, delen hun ervaringen en kijken vooruit hoe zij ook ná de workshop vervolgstappen kunnen blijven zetten.

Kosten

Prijzen in overleg.

Data en tijden

Data en tijden in overleg. De studiedag duurt tussen 0.5 en 3 uur, afhankelijk van de specifieke wensen qua inhoud en doorloop.

Praktisch

De studiedag wordt gegeven bij minimaal 4 en maximaal 30 deelnemers. Per twee deelnemers is een laptop/desktop of tablet vereist. In de trainingsruimte moet een beamer, scherm en wifi aanwezig zijn.

Ja, dit wil ik!

Leuk! Bel of mail dan Sander van Acht via sander@flooow.nl | 06 1678 2070