Trello in het onderwijs

Projecten succesvol organiseren en realiseren

Duur

1 dagdeel van maximaal 3 uur bij jullie op locatie

Voor wie?

Docenten, projectmedewerkers, management

Resultaat

Nog succesvoller projecten organiseren en realiseren

In teams samenwerken aan projecten blijft een organisatorische uitdaging. Hoe hou je precies bij wie wat doet? Waar staan alle documenten en welke communicatie is er over iedere taak geweest?

Met Trello zijn die zorgen verleden tijd. Trello haalt alle organisatorische stress weg en laat teams doen wat ze willen doen; mooie lessen, trainingen of projecten creëren!

Deze training bestaat uit vijf onderdelen:

  1. Een demonstratie van bestaande projecten die Flooow op dit moment via Trello organiseert
  2. Definiëren van de taak of het project waarmee jouw organisatie aan de slag wil
  3. Inrichten van het Trello-board, uitnodigen teamleden en online samenwerken aan de eerste taken
  4. Stapsgewijs gezamenlijk doorlopen knoppenkunde Trello
  5. Delen van ervaringen en uitdelen handleiding gebruik van Trello

Meer weten over het programma, prijzen en mogelijkheden? Download dan hier de factsheet:

Steeds meer docenten en trainers maken hun eigen lesmateriaal. En steeds vaker gebeurt dat door in teams samen te werken, zodat taken slim verdeeld kunnen worden en er prachtige producties ontstaan. Een drempel voor dit teamwork is de organisatie ervan. Veel tools die we vandaag de dag gebruiken bij teamwork hebben belangrijke beperkingen:

E-mail:
zit je niet bij de ontvangers, dan mis je de conversatie. En het organiseren van je e-mail in mapjes kost een hoop werk.

Bestanden:
vaak staan bestanden op losse schijven en op meerdere locaties, onhandig als je snel het juiste bestand voor je project wilt vinden.

Agenda:
wie doet wat en wanneer? Een agenda geeft alleen losse data aan, waardoor je de precieze voortgang van alle taken moeilijk kunt overzien.

Checklists:
iedereen houdt van lijstjes, toch? Maar vaak nog op papier, zodat teamleden moeillijk kunenn zien hoe ver je met je taken bent.

Trello zorgt ervoor dat al deze zaken bij elkaar komen op één overzichtelijk digitaal ‘board’. Iedereen ziet precies de voortgang van alle taken, kan alle conversaties van de teamleden volgen, heeft per taak alle bestanden bij de hand en kan per taak meerdere to-do lijstjes aanmaken. Eindelijk overzicht en rust…

Deze training is in te zetten als presentatie/keynote van 30 tot 90 minuten, of als ‘hands-on’ workshop van 90 – 180 minuten. Afhankelijk van de gewenste lengte zullen we het aantal getoonde voorbeelden en de ruimte voor interactie aanpassen.

Kosten

€ 650,- incl. reiskosten, ex BTW.

Data en tijden

Data en tijden in overleg. De studiedag duurt tussen 0.5 en 3 uur, afhankelijk van de specieke wensen qua inhoud en doorloop.

Praktisch

De training wordt gegeven bij minimaal 4 en maximaal 30 deelnemers. Per twee deelnemers is een laptop/desktop of tablet vereist. In de trainingsruimte moet een beamer, scherm en wifi aanwezig zijn.

Ja, dit wil ik!

Leuk! Bel of mail dan Sander van Acht via sander@flooow.nl | 06-1678 2070